header banner
Default

De nieuwe hoogste bezitter ter wereld is een miljoen bitcoin


Deze week kwamen ’s werelds grootste bitcoin (BTC) aan bod op Crypto Insiders. Crypto-analysebedrijf Arkham Intelligence heeft in een opmerkelijke vondst een nieuwe entiteit aan het licht gebracht die met haar bitcoin-bezit akelig dicht in de buurt komt van de absolute nummer één Satoshi Nakamoto, de pseudonieme oprichter van Bitcoin. Aangezien het allerminst zeker is of Satoshi vandaag de dag nog in leven is, zouden we kunnen stellen dat het BTC-ecosysteem over een nieuwe heerser beschikt.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

25 miljard dollar aan BTC

VIDEO: Cryptocurrency miljonair Livaneli werd met 100 euro miljonair | Nieuw Geld
VICE Nederland

In het artikel van eerder deze week kon je lezen dat het Bitcoin-brein met een geschat vermogen van 1,13 miljoen BTC de eerste plek in beslag nam. Binance en Grayscale werden op plek 2 en 3 gezet met holdings van respectievelijk 643.546 BTC en 627.779 BTC.

Arkham Intelligence liet gister middels een bericht op X, voorheen bekend als Twitter, weten dat het 948.383 BTC heeft geïdentificeerd die behoren tot de Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase.

Arkham has now identified $25B of Coinbase Bitcoin reserves (~1M BTC) on chain.

This makes Coinbase the largest Bitcoin entity in the world on Arkham, with almost 5% of all BTC in existence – about as much as Satoshi Nakamoto. pic.twitter.com/7sDOczS7WT

— Arkham (@ArkhamIntel) September 22, 2023

Tegen de huidige bitcoin koers heeft deze gigantische stapel een bizarre waarde van 25 miljard dollar. Bovendien staat het gelijk aan bijna 5 procent van het huidige circulerende BTC-aanbod. Met het astronomische bezit weet het met overtuiging boven Grayscale en Binance uit te steken.

Arkham Intelligence schrijft in zijn bericht dat het meer dan 36 miljoen BTC-deposito- en bewaaradressen heeft geïdentificeerd die behoren tot de beursgenoteerde exchange. Bovendien zou de grootste cold wallet, ofwel een wallet die niet verbonden is met het internet, ongeveer 10.000 BTC bevatten.

De analysefirma benoemt tevens dat de werkelijke BTC-reserves van Coinbase verder kunnen rijken dan de geïdentificeerde adressen:

‘’Op basis van hun meest recente financiële rapporten, heeft Coinbase waarschijnlijk nog duizenden BTC die nog niet zijn gelabeld.’’

Andere grote crypto exchanges die eerder deze week werden vermeld in de top 10 grootste BTC-bezitters ter wereld zijn Bitfinex (196.252 BTC) en Robinhood (118.300 BTC).

Andere crypto-bezittingen van Coinbase

VIDEO: @davincij15 kocht Bitcoin voor 1 dollar
Thomas Kralow

Op het platform van Arkham Intelligence zijn tevens de andere crypto-holdings van de Amerikaanse beurs te zien. Zo bezit het naar verluidt 1,69 miljoen ethereum (ETH), 69,068 miljoen chainlink (LINK), 236,52 miljoen USD Coin (USDC) en 921.875 build ’n build (BNB). Om alle bezittingen van Coinbase te zien, kun je hier de pagina van de beurs vinden op Arkham Intelligence.

Sources


Article information

Author: Leslie King

Last Updated: 1699797482

Views: 587

Rating: 4.8 / 5 (94 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Leslie King

Birthday: 2018-04-30

Address: 473 James Views, West Catherineberg, OK 82167

Phone: +4166821268754420

Job: Article Writer

Hobby: Surfing, Survival Skills, Skiing, Calligraphy, Juggling, Wildlife Photography, Fishing

Introduction: My name is Leslie King, I am a strong-willed, enterprising, exquisite, Colorful, fearless, dedicated, brilliant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.