header banner
Default

Elon Musk heeft een wereldrecord verbroken in de hoeveelheid geld die hij heeft verloren


155 miljard euro in één jaar

Miljardair Elon Musk heeft een opvallend wereldrecord verbroken door vorig jaar een ongekend bedrag van 165 miljard dollar (155 miljard euro) te verliezen. Volgens het Guinness book of World Records is het de grootste daling in privévermogen ooit.

Dat meldt de organisatie, die allerlei verschillende wereldrecords bijhoudt, in een blog op de website. Tussen november 2021 en afgelopen december raakte Tesla-oprichter, SpaceX-baas en Twitter-eigenaar Elon Musk het bedrag kwijt.

Geld in aandelen

VIDEO: What inspires you? Comment below! | Elon musk motivation | #shorts #elonmusk #tesla #spacex
Learn with Jaspal

Schattingen over hoeveel Musk precies waard is, lopen uiteen. Tijdschrift Forbes schat zijn vermogen op dit moment nog op 178 miljard dollar (165 miljard euro). Verreweg het grootste deel van dat geld zit in aandelen, die momenteel een lage waarde hebben.

Lees ook: Bright 25 van 2022: Elon Musk valt van zijn voetstuk

Mocht het zo zijn dat de aandelen weer in waarde stijgen, gaat ook het vermogen van de miljardair weer omhoog, meldt Guinness book of World Records. Met zijn snel dalende vermogen verbreekt Musk het wereldrecord dat in 2000 werd gevestigd door tech-investeerder Masayoshi Son. Die Japanner verloor in korte tijd 58,6 miljard dollar. 

Verkeerde prioriteiten

VIDEO: Elon Musk Answered Our DM
1 Minute Talk Show

Musk kocht dit najaar het sociale medium Twitter voor een bedrag van 44 miljard dollar. Investeerders vrezen dat hij sinds die koop niet genoeg aandacht meer geeft aan Tesla. De aandelen van de autofabrikant verloren vorig jaar zo'n 65 procent van hun waarde en er werden 'slechts' zo'n 1,3 miljoen auto's geleverd, veel minder dan vooraf gehoopt.

Sinds vorige maand is Musk ook niet langer de rijkste man ter wereld. Hij is ingehaald door Bernard Arnault, de topman van het Franse bedrijf waar ook Louis Vuitton onder valt.  

Bekijk ook: hoe Musk in 2022 een wereldwijde stoorzender werd

VIDEO: Elon Musk on Tech
Incomeparent

02:47

Sinds de aankoop van Twitter en zijn bemoeienis met wereldconflicten is Elon Musk nog invloedrijker geworden dan hij al was.

Sources


Article information

Author: Alec Hunt

Last Updated: 1699178405

Views: 766

Rating: 4.8 / 5 (42 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Alec Hunt

Birthday: 1984-08-25

Address: 9951 Robert Corners, Port Melaniefurt, KS 70721

Phone: +4762759523499219

Job: Speech Therapist

Hobby: Coffee Roasting, Playing Guitar, Table Tennis, Whiskey Distilling, Cooking, Magic Tricks, Playing Chess

Introduction: My name is Alec Hunt, I am a irreplaceable, capable, rich, Precious, dazzling, sincere, audacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.