header banner
Default

Özel Seri: Haftanın En Çok Kazandıran ve Kaybettiren Kripto Para Birimleri | Investing com


Yazar Investing.com (Investing.com Türkiye )Kripto Paralar15.07.2023 13:54

Kripto para piyasaları, haftanın ilk yarısı düşük hacimde yatay hareket ederken ikinci yarıda davasında özet kararın çıkmasının ardından volatilitesini artırdı. 

Kripto piyasaları, 10 Temmuz haftasında piyasaları heyecanlandıran gelişmeler kaydetti. Hafta ortasında açıklanan verisinin beklentilerin altında gelmesiyle moral bulan piyasalar, ardından yapılan yorumlar ve yeni bir gelişmeyle pozitif seyrini kısıtlı tuttu. 

ABD TÜFE’sinin beklentilerin altında gelmesine rağmen dirençli kalması ve hedefinden hâlâ uzak olması, merkez bankasının artırımına devam edeceği beklentilerini yükseltti. Bununla birlikte aynı gün ABD hükümetinin Silk Road operasyonundan elde ettiği Bitcoin’leri hareket ettirdiğine dair raporlar, BTC’de satış baskısı oluşturdu. Bu iki önemli etki, piyasaların yatay kalmasına neden oldu.

Haftanın ikinci yarısında , 30.000 doların üzerinde kalmayı başarınca kripto paraya yönelik talep yeniden artmaya başladı. Ancak en büyük etki davasından geldi. ABD seansına girildiğinde ABD Federal Mahkemesi özet kararını açıkladı ve XRP’nin menkul kıymet olmadığı kararı verildi. 

Bu haberin yayılmasıyla hızla yükselişe geçen XRP, saatler içinde değerini ikiye katlayarak 0,47 dolardan 0,94 dolara kadar yükseldi. Bu esnada piyasanın geri kalanı da altcoin piyasası için son derece önemli olan bu kararı olumlu fiyatladı ve toplam piyasa değeri, 1,18 trilyon dolardan 1,25 dolara kadar yükseldi.

Toplam Kripto Para Piyasa Değeri

Toplam Kripto Para Piyasa Değeri

Hızlı yükseliş ardından kâr satışlarını getirirken son 48 saatte piyasada bir miktar geri çekilme gerçekleşti. An itibarıyla XRP, 0,7 dolar bandına çekilirken bu noktada denge buldu. Toplam piyasa değeri ise hafta sonuna girildiğinde 1,21 trilyon dolar seviyesinde bulunuyor. 

Bitcoin, bu haftaki volatil işlemler sırasında 31.800 dolarda haftalık zirvesini kaydetti. Ardından gelen geri çekilmede XRP odaklı pozitif fiyatlamanın geri verildiği görülen Bitcoin, haftanın son iş gününde 29.900 dolarda dip gördü. Ancak alıcılar, şu ana kadar Bitcoin’i 30.000 dolar üzerinde tutmayı başardı ve hafta sonuna gelindiğinde en büyük kripto para 30.300 dolar seviyesinde yatay hareket etmeye başladı. Son ivmede de görüldüğü gibi Bitcoin’in 31.000 dolar bandında baskılanmaya devam ediyor. 

En büyük altcoin ise piyasalarda kısa süreli bir ralliye neden gelişmeyle birlikte Nisan ayı seviyelerini test ederek 2.030 dolar sınırına kadar yükseldi. Dün hızlanan satışlarda ise , 1.900 doların altını test ettikten sonra bugün 1.950 dolar seviyelerine doğru kısıtlı bir toparlanma gördü. 

Bunun yanında bu hafta ilk 20 kripto para biriminde önemli hareketler oldu. XRP, haftalık %55 değer artışını korumayı başarırken başı çeken kripto varlık oldu. Ardından , ve sırasıyla %29, %20 ve %17 değer artışlarıyla geldi. XRP’den sonra bu altcoin’lerin en hızlı yükseliş ivmesini kaydetmesi, bu varlıkların da SEC’in menkul kıymet radarında olmasıydı. 

İlk 20’de haftalık bazda %10’un üzerinde değer kazanan diğer altcoin’ler meme coin piyasasının en büyük varlıkları ve oldu. da %10’a yakın haftalık yükselişe sahipti. Altcoin piyasasında kayda değer kazançların görüldüğü haftada Bitcoin, son 7 günlük performasında yatay kalırken yarım puanlık bir düşüş kaydetti. Buna göre Ethereum’un haftalık %5’e yakın değer kazancıyla Bitcoin’den daha iyi performans kaydettiği görüldü. 

Haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren kripto para birimleri 

VIDEO: MİLYONER OLMAYA ADIM ADIM! 10X POTANSİYELLİ ZENGİN VE MİLYONER EDEBİLECEK SÜPER ALTCOİN SEPETİ!
Kripto Sözlük

Bu hafta ilk 100 kripto para arasında en çok yükselen 5 kripto para birimi şu şekilde sıralandı:

  • : %54,5
  • (XLM): %33,9
  • (COMP): %31,5
  • (SOL): %30
  • (SNX): %27

Bu hafta en çok kaybettiren ilk 5 kripto para ise şu şekilde sıralandı:

  • (XEC): -%18,65
  • (BSV): -%14,5
  • (BCH): -%9
  • (MKR): -%7,2
  • (XMR): -%4

Sources


Article information

Author: Jessica Horn

Last Updated: 1697816642

Views: 810

Rating: 3.8 / 5 (43 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jessica Horn

Birthday: 1922-02-17

Address: 839 Brian Passage Apt. 072, West Dawn, MS 79759

Phone: +4884890423137444

Job: Physiotherapist

Hobby: Chess, Writing, Mountain Climbing, Card Games, Beekeeping, Arduino, Card Collecting

Introduction: My name is Jessica Horn, I am a cherished, transparent, frank, accessible, vivid, ingenious, enterprising person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.