header banner
Default

MetaMask, Apple kullanıcılarını bilgilendirdi!


Table of Contents

Güncelleme:

Ethereum (ETH) blok zinciri üzerinde kurulmuş merkezi olmayan bir kripto para cüzdanı olan MetaMask, twitterdan yaptığı bir paylaşımda iPhone, Mac ve iPad kullanan kullanıcılar için güvenlik sorunu olduğunu söyledi.

Bir MetaMask kullanıcısının güvenlik açığı nedeniyle 650.000 dolar değerinde kripto paralarını ve NFT’lerini kaybetmesi üzerine harekete geçen MetaMask, Apple kullanıcılarını oltalama saldırısı konusunda uyardı.

MetaMask, Apple kullanıcılarının cüzdan bilgi ve verilerinin otomatik iCloud yedeklemesini etkinleştirmesi durumunda kimlik avı saldırısına maruz kalabileceğini belirtti.

Apple kullanıcılarına yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

“Uygulama verileri için iCloud yedeklemesini etkinleştirdiyseniz, buna parolayla şifrelenmiş MetaMask kasanız da dahildir.

iCloud parolanız yeterince güçlü değilse ve biri iCloud kimlik bilgilerinizi ele geçirirse bu, paranızın çalındığı anlamına gelebilir.

Bu saldırılara karşı özellikle MetaMask için iCloud yedeklemelerini devre dışı bırakabilirsiniz.”

Kripto cüzdan sağlayıcısı MetaMask, Apple cihazlarında bu tarz saldırıları engelleyebilmek için otomatik uygulama yedeklemelerini devre dışı bırakma işleminin nasıl yapacağını da paylaştı.

🔒 If you have enabled iCloud backup for app data, this will include your password-encrypted MetaMask vault. If your password isn’t strong enough, and someone phishes your iCloud credentials, this can mean stolen funds. (Read on 👇) 1/3

— MetaMask 🦊💙 (@MetaMask) April 17, 2022

Ne Olmuştu?

VIDEO: MetaMask Apple kullanıcılarını uyardı… #MetaMask #apple #bitcoin #kriptoparalar #keşfet
Kripto Finans TV

15 Nisan tarihinde revive_dom isimli twiiter kullanıcısı MetaMask cüzdanından 650.000 dolarlık varlığının çalındığını açıkladı.

Apple’dan bir telefon almak suretiyle kandırıldığını söyleyen MetaMask kullanıcısı bu kişilerden başlarda şüphelendiğini ancak sonunda şüphelenmediğini belirtti.

Kullanıcı daha sonra telefonuna bir doğrulama kodu gönderdiklerini, bu şifreyi onlara verdiğini 2 saniye sonra da MetaMask cüzdanındaki tüm varlıklarının gittiğini söyledi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Sources


Article information

Author: Pamela Allen

Last Updated: 1704033962

Views: 910

Rating: 3.6 / 5 (98 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pamela Allen

Birthday: 1914-09-09

Address: 4517 Richard Field, Tylertown, MS 32154

Phone: +3747821616448405

Job: Biologist

Hobby: Bowling, Sculpting, Survival Skills, Motorcycling, Swimming, Wildlife Photography, Camping

Introduction: My name is Pamela Allen, I am a clever, Open, skilled, apt, brilliant, proficient, receptive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.