header banner
Default

Two indicators of the historical peak of Bitcoin


Jamie Coutts, een crypto-analist die werkzaam is bij Bloomberg Intelligence, zegt dat er twee on-chain indicatoren van Bitcoin op een historisch hoogtepunt staan. Normaal gesproken zou dat volgens Jamie Coutts moeten betekenen dat ook de waarde van Bitcoin op een wat hoger niveau staat, maar dat is dus niet het geval op dit moment.

#Bitcoin Onchain Update
🟢HODLers All time highs
🟢Transactions All time highs
🟢Active Entities in 85% percentile of last 5Yrs
🟠Value $ moving down 30% in 12mths
🔴Median Value $7.72 – lowest since 2013!

Blockspace activity way UP but economic value is through the floor… pic.twitter.com/xV9f7B5Kmu

— Jamie Coutts CMT (@Jamie1Coutts) September 21, 2023

Aantal HODLers op all-time high

Wat we bijvoorbeeld zien is dat het aantal HODLers op de blockchain op een all-time high staat momenteel. Het aantal adressen op de blockchain met 1 Bitcoin of meer staat momenteel op 1,020 miljoen en daarmee op een all-time high.

Ook qua transacties doet de blockchain van Bitcoin het momenteel fantastisch en staan we bijna op een all-time high.

Dat kunnen we echter niet helemaal los zien van de opkomst van Bitcoin Ordinals. Die nemen op dagelijkse basis nog veel transacties op zich, waardoor er een vertekend beeld kan ontstaan.

Zo zien we ook dat de mediaan van de transactiewaarde (een soort gemiddelde) op 7,72 dollar ligt. Dat is het laagste niveau sinds 2013 en dat heeft natuurlijk te maken met Bitcoin Ordinals, de NFTs die op Bitcoin kunnen leven.

Bitcoin Ordinals zijn populair

Ook Jamie Coutts schrijft in een volgend bericht dat Bitcoin Ordinals populairder zijn dan iedereen vooraf had verwacht. In zijn grafiek is te zien hoe inscripties op de blockchain van Bitcoin een gigantisch deel van de transacties op zich nemen.

Op sommige momenten zijn ze verantwoordelijk voor 60 procent van de transacties. Vooral miners zullen zich verkneukelen om de stijgende populariteit van deze ontwikkeling op de blockchain.

Zij verdienen hierdoor immers een stuk meer aan transactiekosten dan ze normaal gesproken zouden doen. Wat dat betreft heeft de opkomst van dit stukje technologie op Bitcoin vooral voordelen voor het ecosysteem.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Sources


Article information

Author: Tyler Brown

Last Updated: 1697850122

Views: 581

Rating: 3.6 / 5 (85 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyler Brown

Birthday: 1909-10-25

Address: 061 Rubio Burgs, Lake Jennifermouth, TX 32340

Phone: +3853396206951143

Job: Cryptocurrency Analyst

Hobby: Card Collecting, Cocktail Mixing, Bird Watching, Rock Climbing, Archery, Poker, Juggling

Introduction: My name is Tyler Brown, I am a Precious, courageous, enterprising, lively, tenacious, candid, ingenious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.